Menu

 

< TERUG

Kortrijk Creativity Week

Week van het Ontwerpen wordt Kortrijk Creativity Week.
De creatieve highlight van de Kortrijk UNESCO design region.

Week van het Ontwerpen zet sinds 2004 creatieve en innovatieve studentenprojecten in de kijker. Na 14 jaar was het uitgegroeid tot hét platform voor inspiratie en kennisuitwisseling tussen creatief onderwijs en industrie. Met de erkenning van regio Kortrijk als Kortrijk UNESCO design region wordt Week van het Ontwerpen 2019, Kortrijk Creativity Week. 

Kortrijk Creativity Week brengt de next generation in creativiteit, design, innovatie, muziek, kunst en business naar Kortrijk Weide. Het volledige programma wordt in juni gelanceerd.

Kortrijk Creativity Week is een samenwerking tussen Designregio Kortrijk, Howest, stad Kortrijk, Voka West-Vlaanderen, Intercommunale Leiedal en Biënnale Interieur. Met het event willen we de meerwaarde van design thinking voor onderswijs, industrie en publieke ruimte in de kijker zetten.

Grafisch Ontwerp door Ship Of Fools

 

OPEN CALL
WE ARE THE NEXT GENERATION

De hoofdexpositie van de Kortrijk Creativity Week toont de beste studentenprojecten uit het creatieve ontwerponderwijs van België en Noord-Frankrijk (hoger onderwijs). 

Studenten uit Vlaamse, Brusselse, Waalse en Noord-Franse hogescholen en universiteiten kunnen tot 4 juli projecten indienen uit de volgende creatieve ontwerpopleidingen:

  • Productdesign (industrieel productontwerp, textiel/mode/accessoires, meubelontwerp)
  • Architectuur van interieur, gebouwen, publieke ruimte en landschappen
  • Multimediaal ontwerp (games, web & graphic design)

De jury bestaande uit de organisatie van Kortrijk Creativity Week en professionals uit de verschillende ontwerpsectoren houden rekening met:

  • het innovatieve karakter
  • de maatschappelijke relevantie
  • de duurzaamheid

 

VORIGE EDITIES:

Week van het Ontwerpen 2018

Week van het Ontwerpen 2017

Week van het Ontwerpen 2016

Week van het Ontwerpen 2015

Week van het Ontwerpen 2014

Van 2004 tot 2014 werd Week van het Ontwerpen georganiseerd door Howest.