Menu
23 OKT » 16:00 - 23:00

Programma


16.30 uur: Ontvangst

17.00 uur: Verwelkoming

17.15 uur: Geert Noels – 'Gigantisme, een pleidooi voor trager, kleiner en menselijker'
Tien jaar na zijn bestseller 'Econoshock' (2008) maakt econoom Geert Noels een geactualiseerde analyse van de wereldeconomie. De wereld lijdt aan 'gigantisme': het streven naar voortdurende expansie, met als gevolg dat zowel overheid als bedrijven te groot zijn geworden. Noels bekritiseert deze ontwikkeling en pleit nadrukkelijk voor meer kleinschaligheid. Daartoe stelt hij oplossingen voor die de economische spelregels bijstellen, zodat mens en milieu weer een plaats krijgen in de wereldeconomie.

18.00 uur: Opening Kortrijk Creativity Week door burgemeester Vincent Van Quickenborne en Dominiek Callewier, voorzitter van Designregio Kortrijk.

18.15 uur: Opening van de expo DesignX50, een selectie van de meest spraakmakende innovaties van West-Vlaamse ondernemingen.

18.30 uur: Next Generation pitching | Ontmoet de Vlaamse topcreatievelingen van morgen.
De expo We Are The Next Generation is een selectie van de beste studentenprojecten uit het creatieve Belgische ontwerponderwijs. De studenten zijn aanwezig om hun project toe te lichten.

Presentatie van resultaten van het grensoverschrijdend Cross Border Living Labs project (Interreg Vlaanderen-Wallonië-Frankrijk C2L3Play): Experience Box (Resoc), Topology (Philippe Baraduc) en Colony P. (Hadrien Tequi).

19.30 uur: 4 korte pitches over innovaties on show in de de expo DesignX50

Seaqual™: BekaertDeslee uit Waregem verwerkt plastic afkomstig uit zee tot duurzaam garen en maakt er kwaliteitsvolle matrashoezen mee.

Cube: TEN Agency werkte mee aan de ontwikkeling van een compacte scanner voor een volledige bodyscan van ratten en muizen. Het toestel wordt in laboratoria ingezet voor onderzoek naar zeldzame ziektes, de analyse van tumormonsters en de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.

AtelierC: Claeys Verlichting gebruikt de lichtheid en sterkte van carbon om nieuwe artistieke verlichtingsarmaturen te creëren.

Demetra: Barco ontwikkelde een kleine, lichte en draagbare dermatoscoop waarmee artsen huidkanker kunnen opsporen.

20.15 uur: Netwerkreceptie (walking dinner)

Doorlopend: Bezoek aan de expo’s van de Kortrijk Creativity Week.