Menu
Landscapes 1

Van schilderkunst tot gamedesign & hedendaagse kunst.

 

EXPO
In de exporeeks #LANDSCAPES volg je de zoektocht van beeldenmakers van vroeger en nu, naar technieken om landschappen zo overtuigend en toegankelijk mogelijk te maken. Van verbluffend verfijnde schilderijen tot virtuele en interactieve omgevingen ontdek je niet alleen de impact van klassiek vakmanschap, maar ook de ontelbare mogelijkheden van nieuwe technologie.


#LANDSCAPES 2.0 verkent de raakvlakken tussen schilderkunst en gamedesign, en toont ook hoe hedendaagse kunstenaars uit diverse technieken putten om nieuwe indrukwekkende omgevingen te scheppen voor hun publiek. Wandel binnen in een wereld in volle verandering, en beleef wat er gebeurt wanneer verleden en toekomst de handen in elkaar slaan. FOCUS
#LANDSCAPES 2.0 staat in het teken van creatie op het snijvlak tussen traditie en innovatie, tussen vakmanschap en kunst. Geïnspireerd door de topstukken van de Kortrijkse schilderkunstcollectie ontwierpen studenten van de gerenommeerde school voor gamedesign DAE een reeks nieuwe interactieve omgevingen. Deze omgevingen worden geconfronteerd met multimediale installaties van hedendaagse kunstenaars die rond gelijkaardige thema’s en technieken werken. Alexander Stragier staat in voor het interaction design.

In Bubox - Broelkaai 6 - Kortrijk 1302 - Academie van donderdag tem zondag 14u-18u.