Menu
bauhausnowhausBYgyselinck1 EP03685-0170 EP03685-0181

Een tentoonstelling waar enkele mooie en historische Bauhaus stukken te zien zijn die Gyselinckdesign heeft geselecteerd. Ook zullen er enkele speciale “BauhausNowHaus” stukken worden tentoongesteld die onder handen werden genomen door jonge artiesten en designers ter gelegenheid van 100 jaar Bauhaus.

Naar aanleiding van 100 jaar Bauhaus heeft Tecta een experiment gelanceerd, "BauhausNowhaus". Het initiatief toont op indrukwekkende wijze aan dat de concepten, ideeën en meubelen van het Bauhaus-tijdperk niets hebben verloren van hun fascinatie en functionaliteit van bijna 100 jaar geleden. Tecta brengt zo de vitaliteit en het enthousiasme van het verleden naar het heden. Een groep ambitieuze ontwerpers rond Tecta herdenkt nu persoonlijk de klassiekers. Of het nu iconen zijn zoals de Walter Gropius F51 fauteuil of de D4 clubstoel van Marcel Breuer. Nieuwe accenten, verhoudingen en poëtische impulsen verbinden de concepten van de jonge ontwerpers. Met respect en speelsheid dagen ze deze iconen moedig uit en laten ze ons zien: Bauhaus leeft, staat open voor verandering en is na 100 jaar nog steeds up-to-date.

Trouw aan het origineel!
Hoe onderscheiden we onze originele Bauhaus-heredities? Het Bauhaus-archief in Berlijn autoriseert alleen authentieke heruitgaven van de originele, onder licentie geproduceerde Bauhaus-modellen.
Worden gekenmerkt door het zegel ontworpen door Oskar Schlemmer voor de staat Bauhaus Weimar in 1922. Onze Bauhaus-heredities zijn nog steeds exact gemodelleerd naar de verhoudingen van de originelen.